Khamis, 27 September 2012

Saya Budak Baru Belajar.

 
 
 
Sebenarnya bukan "budak" lagi dah...."mak budak" patutnye kan..hahaha
 
xpela...kalau bab belajar nie memang kire budak-budak la kan..
 
serius memang payah giler nak belajar adobe photoshop nie..
 
daku yang bukan terror software nie memang asyikla manjang failnye..

walaupon dah try byk x tetapla tak menjadi..memang kene pergi berguru nampak gayanya...

walaupon cuba berguru dengan tutorial-tutorial dlm website / blog aje ;
 
hampeh ko x menjadi....memang slow kan..wawawa..... 

(panjang benor mukadimahnye kan...)
 
1 hari tue dak alyn nie whatsapp kata minta tlg wat banner tuk blog die..
 
haaa..hape lg ...kalau setakat photoscape tue rasanya xde hal kot..
 
buat punya buat rasa cam x cun plak... so xpela...biarkan dulu la...(ckp dlm hati) 
 
selang 1-2 hari tue dak alyn tanya banner die dah siap ke belum ?
 
hape lagi kelam kabut la koi (kuar plak bahase lorat pahang) membuatnye ..
 
maka ini la hasilnye.....cuba 1st time buat guna photoshop
 
 
 x chantek kan.....daku tgk pon x berkenan..tp tetap bagi kat dak alyn...

sebab daku x puas hati bagi cincai aje kan...(dak alyn nie kata memang die nak simple punye.)

 
 
daku search tuk belajar guna adobe photoshop..
 
gode punye gode nie la hasilnye........
 
tadaaaaaa............ 
 
:: adobe photoshop 3 + photoscape  ::
 

 simple + chantek kan.....

permintaan dr dak alyn nk isi pic bear

 
nak isi pic anak-anak 
 
 
walaupon simple...harap alyn suka la yer :)


pastu sebab daku dah terlebey rajin kan...kes bOs xde pg kl....

maka terhasilla .....



banner adik-adik TM 


sama aje kan..sebab permintaan dak miba nie haaa..nak versi menegak katanye :p

ape-ape aje la yunk ..hehehe...



p/s : berpuas hati dengan hasil kerja tgn sendiri!




 

 

8 000 sayang oshin:

D i n berkata...

saya dulu pun x pandai pakai photoshop langsung tak tau hehe...

lawa jugak stlye font tu ye hehe

♥ Wina ♥ berkata...

kira hebat jugaklah tu..wina reti guna photoscape jer itu pun yg basic² punya crop, page & sebagainya heheheee

Siti Asiah berkata...

ade bakat tu...hihi

FARAH deeb berkata...

cantiklah Oshin! Simple tapi chomel!

oshin-jamel berkata...

@D i n: tp skg sure dah expert gler kan...hehehe

oshin-jamel berkata...

@♥ Wina ♥:x hebat mne wina..hohoh...gigih bjr kan...

oshin-jamel berkata...

@Siti Asiah:maceh yunk

oshin-jamel berkata...

@FARAH deeb: oh my sifu...xble lawan akk la..huhuh..kena menuntut ngn akk nie..hehehe

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket