Jumaat, 27 Julai 2012

ASAP APE TUE?! KEBAKARAN ?!



salam jumaat semua...harinie dah masuk hari ke 6 ramadhan kan...kejap aje :)

ok....nak citer pasal ww#39 lepas...semalam x sempat nk update blog..

so harinie daku nk citer ape yang berlaku.


ramai yang tanya (ramai ker?) kebakaran ker oshin?!

sebenarnya bukan la....asap putih yang meliputi rumah oshin tue adalah asap fogging nyamuk....

kebetulan pula dekat area umah oshin tue ade yang kena demam denggi ;


maka org kesihatan akan datang & buat fogging la sekitar perumahan tue...

patutnye umah oshin x kena pon fogging nie...

tapi sebab abang(along) oshin kerja bahagian fogging nie ;

mak pon suruh la along datang sembur dekat rumah sekali..

nyamuk sekarang nie pakai penyembur nyamuk sebelum tido pon memang dah x jalan daa...

ingatkan along oshin sembur la sikit aje kan....tp tengok la ape jadi.....


pic dari seberang jalan rumah

sampai dah x nampak terus rumah dibuatnye....hahaha...

dah macam rumah oshin plak yang ada orang kena demam denggi kan....



aksi berani along duk tgh jalan fogging nyamuk..bahye wooo..kereta banyak!



tengok la acha x berbaju...ingatkan sekejap ajela fogging nyamuk tue..sekali dekat 10 minit juga

terpaksa duduk seberang jalan sebab asap still banyak memenuhi rumah


walaupon asap masih banyak..nasib baik dalam rumah dah xde asap..

so terpaksa tutup hidung & tahan nafas tuk masuk ke dapur .

FUHHH....panjang kan cerita...hehehe...fenat tao menaip...hehehe..

okla bye! jumpe lagi...sambung cerita lain plak!





p/s : walaupon tahan nafas kan tetap juga sakit dada sebab asap itu maaaaanyak busuk wooo....





6 000 sayang oshin:

FARAH deeb berkata...

wooo kite konpem tak tahan asap! Kalau depa dtg ghumah mmg mak tak bagi buat dalam. Luar tu pun dah nak pitam baunye! Caner la nyamuk bleh tak matikan? Depa pakai mask oksigen kot akaka...
My latest Entry :)
JJCM: Day 6 Ramadhan 1433

oshin-jamel berkata...

@FARAH deeb:dlm umah mmg x smbur kak..jap buka pintu aje la kan...klu dlm mmg sesak r napas..kekeke

hahah..yerla kan kak..liat tol nak mati...

Farah Shamsudin berkata...

owh.. itu ceritanyee...

oshin-jamel berkata...

@Farah Shamsudin:haaaa..pjg lebar kan.kekekee

♥ Wina ♥ berkata...

ohhh bukan kebakaran? hikhikhikk

kat area rumah wina tu, selalu jugak ade xtvt fogging nie sbb wabak denggi

imagine, wina kat tingkat 12 pun terkena tempiasnye ;-)

oshin-jamel berkata...

@♥ Wina ♥:smpai ats yer bau...busuk kan...klu umah yg kena denggi tue tgkt 5 cthnye..dorg akn sembur 1 tgkt tue tao..tue yg tgkt 12 pon ble bau...hehe

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket