Jumaat, 3 Februari 2012

LAWAK : PADAN MUKE :P


Ada sebuah kisah seorang anak yang diberi peluang untuk belajar


di Amerika untuk dapatkan ijazah.


Akan tetapi selepas 15 tahun, tak pernah lulus,


akhirnya bapak dia dah tak sanggup lagi nak menanggung beban wang


untuk anaknya itu. Terpaksalah dia bawak balik ke Malaysia.

Sepanjang perjalanan dari airport ke rumah, bapaknya diam aje (marah la tu).

Si anak dah rasa tak selesa dengan keadaan bapaknya yang macam tu.


Jadi dia pun cari la idea untuk berbual. Tiba-tiba zasss...


satu idea terlintas menyelinap di fikirannya. Dia pun memberitahu pada bapak


dia yang dia dah belajar sesuatu


kat Amerika tu dengan perkembangan teknologi. 
Jadi dia pun cakap la dengan bapak dia:

Anak: Bapak tahu tak, kat Amerika sekarang teknologi dah maju giler.


Sekarang nak buat sosej tak payah nak sembelih lembu,


buang kulit tu semua, masuk je lembu dalam mesin, dah jadi sosej…

Bapak: Itu teknologi dah lapuk. Kat Malaysia lagi advance. 



Aku masa 32 tahun dulu, masukkan "sosej" aje dah keluar "lembu" sekor…


menyusahkan pulak tu…huh!


moralnye : belajar la bersungguh2..jangan tao perabis duit mak bapak aje.. 


kekeke...kan dah kene sedas ngn bapak sendirik! 






6 000 sayang oshin:

Tina Othman berkata...

wakaka sengal lah haha

Ummiakid @ lily berkata...

waa...deshummm sekali...2x baca baru akak dapat tangkap...slow pick up...heehee...

oshin-jamel berkata...

@Tina Othman: teramat sengal..kekekekek

oshin-jamel berkata...

@Ummiakid @ lily: hahahahahahha

Ibu Darwisy berkata...

muahaha..ku pun mule ² bace blur jugak..bace sampai 2x baru paham..hahahha

Farah Shamsudin berkata...

erkkk... hahahaaaa.. sengal tol...!

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket