Khamis, 8 Disember 2011

♥ OMBAK RINDU ♥

 
 selamat pagi dan salam hari khamis semua...harinie oshin masuk kerja dengan mata yg agak sepet sebab x cukup tido...hanya 3 jam aje tdonye..hehehe....salah sendiri la kan..dah tao esoknye kerja pergi gak layan wayang malam-malam buta..hahaha!!(jangan ikut perangai sy tao!!)

yup!semalam oshin n TM gang pergi tgk midnite..citernye x lain x bukan opkos la 
" OMBAK RINDU "

tengah femes kan citer nie kat wayang...so ape lagi...zasssss la....

acha?!memang tinggal la kan..sebab terlalu lewat;kalau awal memang  angkut dah..hehe..
 maka semalam acha tdo bertemankan mak bukan mama :)

jOm baca sinopsis OMBAK RINDU dulu...
 
 
Sinopsis Ombak Rindu:

IZZAH adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.

Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?



************************************************

ok;dah baca kan....kalau tgk dekat blog/fb sekarang nie,rata-rata semua org cerita tentang filem nie kan,ada yang kata best,ada yang kata x best..yang oshin dengar & baca dari penulisan dorang ;ada yang kata baca nOvel lagi BEST dari tengOk filem....itu pendapat masing-masing kan....

kalau tanya Oshin :

secara jujurnya bagi Oshin filem nie bOleh tahan.kalau bagi ranking ; oshin bagi 6/10. kenapa x full yer?!

meh baca PENDAPAT OSHIN :

* jalan cerita die x sama cam dalam nOvel..mksd oshin  slot cerita die x sama cam dlm nOvel...pttnye babak a,b,c tp dlm filem babak b,a,c ...paham dok?!hehehe

* baca nOvel lagi ble feel dari tengOk wayang..

* kenapa ramai yang kata citer nie sedey tap semalam oshin tgk x nanes pOn... ade part hariz nanes aje rasa cam nak nanes sama tp x mengalir pOn..hurm...

* watak mail pOn x sama cam dalam nOvel tp mail encem(dlm filem)..hahaha

ok, part yang oshin kurenng berkenan dalam filem nie :

 ~ babak wafi masa baru pas nanes tue..halamak..spoilll la...x cOmey!!! kOrang tgk la sendiri yer....

~ watak ibu hariz , cam x kena aje ngn azizah mahzan....huhuhuh

~banyak lagi tp dah x ingat...

tapi part yang oshin suka dalam citer nie adalah ..jeng..jeng..jeng..hehehehe

part hariz kenyit mata kat izzah masa kt ofis tue...alahai..terasa cam kenyit mata kt oshin plak....(gatai kan)

part hariz belai rambut izzah bila lepas balik kerja...sweet sangat n part masa tanya nme kucing tue..hahaha...sebiji dlm nOvel :)


so sapa-sapa yang nak pergi tgk tue..silakan ok..memang ceritanya menarik..plak tue dengan lagu ombak rindu tue.....alahai...jatuh chenta dibuatnya....kedua-duanya nOvel & filem bagus..tapi oshin tetap pilih nOvel..hehe...

p/s : lup u hariz!

8 000 sayang oshin:

F.A.R.A.H. deeb berkata...

Oshin, kite bace kt paper mmg Osman Ali kate byk scene kena potong sebab terlalu panjang duration film tu. So byk la part penting yg xde. Tp nak komen panjang2 pun xleh sbb kite ni novel dia pun x bace, tgk wyg pun x! Akaka....

Nelly The Strange berkata...

ramai kata best . lelaki siap nangis2 bagai ~

Tina Othman berkata...

tergelak daku baca tang hariz kenyit mata tu

yeay hari ni turn ktorg pulak nak tgk, tapi rasanya mmg ye pun, baca novel lg feeling dari movie, sebab manakan director boleh buat mcm penulis tu buat ye tak

Ibu Darwisy berkata...

ct x tengok lagi ni..entah nape xde feel pulok..novel pun x penah bace..pelik kan?

oshin-jamel berkata...

@F.A.R.A.H. deeb: tue la kak fara..bila da cut² nie jd kitra yg tgk nie cam x best la..huhuhu~~~

oshin-jamel berkata...

@Nelly The Strange:hehehe...akk tgk x nanes pon yubk..camno tue.. feel kurang kot?!hehe

oshin-jamel berkata...

@Tina Othman: nnti tlg kenyit mata tuk sy yer..kekeke...tue la kak,mmg best bce novel la...kne ulang bce blk nie..hehe

oshin-jamel berkata...

@Ibu Darwisy:alahai..cian ct..jom bce novel jom

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket