Jumaat, 23 September 2011

LAWAK : FACEBOOK

Salam jumaat semua...jOm layan lawak kt bawah nie ;

bg mood masuk pepagi nie....






Ada sorang lelaki ni. Dia nak blajar guna facebook. Dia SMS kawan dia untuk ajar macam mana cara nak buat facebook :

Lelaki : weh! Tolong ajar aku buat facebook bole tak?

Kawan : bole. Ko dah ada depan computer?

Lelaki : dah. Aku dah ada email pun

Kawan : cantekk! Ok, skrg ko bukak browser firefox atau internet explorer

Lelaki : browser tu ape?

Kawan : laa. Ko click menu start, pastu cari tulisan internet explorer

Lelaki : pastu?

Kawan : kat kotak paling atas, ko type ‘www.facebook.com’ pastu enter

Lelaki : oke! Pastu weh?

Kawan : kalo da kuar gambar, ko isi form pendaftaran sesuai yg ada

Lelaki : isi yg mana weh? Takde pape pun kat page ni

Kawan : takkan la takde pape? Kat page tu tulis apa?

Lelaki : paling atas cuma ada tulisan ‘the page cannot be displayed’

Kawan : oh! Ko salah tulis dari awal tu

Lelaki : betul la aku type, www.facebook.com

Kawan : hm, mungkin connection internet ko mati

Lelaki : eh? Kene ada internet ye? Rumah aku takde internet

Kawan : cis. Senget! Jari aku sampai kerinting kasiktau ko. Rupenye rumah ko takde internet

Lelaki : hehe. Takpe la. Nanti kalau aku pergi cyber cafe aku sms ko lagi ye. Thanx ye

Kawan : sokey bro, email ko ape weh?

Lelaki : www.akuhensem2011@yahoo.com

Ada kawan aku buatkan. Aku belum pernah bukak lagi

Kawan : laa.. Mana ade email pakai ‘www’ kat depan. Alahaiii..

Lelaki : www tu ape weh?

Kawan : Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh…                                                  www.facebook.com



2 000 sayang oshin:

Tina Othman berkata...

haha terbaik lah

oshin-jamel berkata...

kak tina : hehehehhe ~~

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket